Skip to main content Skip to search

Expertiza contabila si fiscala

Servicii calificate

Firma noastra de contabilitate din Cluj-Napoca, CONTASCO SRL, va pune la dispozitie opinia si cunostintele unor experti in domeniu, privind activitatea contabila a societatii dvs., pentru o analiza sincera si obiectiva a activitatii financiar-contabile.

Nu ezitati sa ne contactati pentru o oferta de servicii personalizata, adaptata nevoilor afacerii dumneavoastra.

Autorizatii detinute

La fel ca si firma, si ca si persoana fizica, sunt membru C.E.C.C.A.R. si C.C.F., si in aceasta calitate (de persoana fizica) execut si expertize judiciare (dispuse de Instanta – Judecatorie, Tribunal, Curtea de Apel), aceste expertize judiciare putand fi facute doar ca si persoana fizica, nu ca si firma.

Expertiza contabila judiciara

Expertiza contabila/fiscala judiciara este un mijloc de proba in justitie, o forma de cercetare si lamurire a unor fapte sau imprejurari de natura economico-financiara indicate de organele judiciare in scopul solutionarii litigiilor dintre persoane juridice, dintre acestea si persoane fizice sau dintre acestea si autoritatea fiscala, precum si a proceselor penale privind infractiuni prin care au fost aduse pagube patrimoniului.

Aceasta constituie un mijloc de proba, la care organul de urmarire penala sau instanta de judecata apeleaza la cererea partilor sau din oficiu, in vederea lamuririi unor imprejurari de fapt si stabilirii adevarului. Ea se incredinteaza de instantele respective unor specialisti pentru a constata si evalua anumite fapte, pe care judecatorul nu le-ar putea procura sau aprecia ei insusi, stabilind in acest scop, punctele asupra carora expertii numiti urmeaza sa se pronunte.

Ea trebuie sa ofere organului judiciar in cauza o proba temeinica, de neinlaturat pentru tragerea la raspundere a persoanelor vinovate de incalcarea legalitatii, nesocotirea disciplinei financiare si valutare si pagubirea patrimoniului.